Powered By Blogger

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

smart escooter


Η αλήθεια είναι ότι το smart eScooter concept είναι εκ πρώτης όψεως εντυπωσιακό. Με φουτουριστικό σχεδιασμό και ...καλούδια όπως ABS, αερόσακος, Blind Spot Assist, θερμαινόμενα γκριπς, αποτελεί την πρόταση της εταιρείας για τις εντός πόλης μετακινήσεις.

Και επειδή βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η «πράσινη» τεχνολογία μπαίνει με γοργούς ρυθμούς στην καθημερινότητά μας, η 2τροχη πρόταση της smart κινείται από έναν μικρών διαστάσεων ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται τοποθετημένος στον πίσω τροχό και αποδίδει 5,4 ίππους. Το μικρό μοτεράκι παίρνει ζωή από μπαταρίες ιόντων-λιθίου που μπορούν να φορτιστούν σε μια οικιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μέσα σε διάστημα 3-5 ωρών.

Πλήρως φορτισμένες χαρίζουν στο scooter αυτονομία 100 χιλιομέτρων. Όσο για την τελική του ταχύτητα, ανέρχεται σε 45km/h ενώ η μέγιστη ροπή του κινητήρα είναι διαθέσιμη με το άνοιγμα του γκαζιού.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί σε θέματα που έχουν να κάνουν με την παθητική ασφάλεια των αναβατών, καθώς το eScooter είναι εξοπλισμένο με ABS, αερόσακο και σύστημα Blind Spot Assist το οποίο προειδοποιεί για την κίνηση άλλων οχημάτων στο «τυφλό» σημείο των καθρεπτών.

Από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του φουτουριστικού scooter είναι ο πίνακας οργάνων που στην κυριολεξία δεν υπάρχει. Μην ψάχνετε για στροφόμετρα, ταχύμετρα ή ενδεικτικές λυχνίες, θα πάει χαμένος ο κόπος σας.

Το ρόλο όλων αυτών που τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στο πάνελ των 2τροχων οχημάτων, μικρού ή μεγάλου κυβισμού, έχει αναλάβει ένα smartphone το οποίο τοποθετείται σε ειδική βάση και αυτομάτως απενεργοποιούνται ο συναγερμός και το immobiliser.

Το τηλέφωνο μετατρέπεται σε έναν πλήρη ψηφιακό πίνακα οργάνων στον οποίο απεικονίζονται το ταχύμετρο, η ένδειξη φόρτισης της μπαταρίας και το σύστημα πλοήγησης το οποίο μάλιστα μέσω της ειδικής εφαρμογής GPS Tracking ενημερώνει τον αναβάτη για τους διαθέσιμους χώρους στάθμευσης...

e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου