Powered By Blogger

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Μπορούμε να μετρήσουμε την ομορφιά;


Θαυμάζουμε τους όμορφους ανθρώπους. Αισθανόμαστε έλξη για αυτούς. Περνάμε ώρες συζητώντας ποιοι άνθρωποι γύρω μας είναι περισσότερο ή λιγότερο όμορφοι.

Αλλά συχνά τους ζηλεύουμε και ορισμένοι από εμάς χάνουμε την υπομονή μας όταν ισχυρίζονται ότι η ομορφιά είναι βάρος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές πάντως ακόμα και αν υπάρχουν κάποιες πολιτιστικές διαφορές στις προτιμήσεις των ανθρώπων, υπάρχουν τρία βασικά συστατικά της καθολικής ομορφιάς και της ωραιότητας.

1.Συμμετρία
Το πρώτο χαρακτηριστικό της ομορφιάς είναι η συμμετρία. Όσο πιο συμμετρικό είναι ένα πρόσωπο, τόσο πιο ελκυστικό είναι - αν και μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι αποτελεί το λιγότερο σημαντικό παγκόσμιο πρότυπο.

2.Μετριότητα
Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η μετριότητα. «Μπορεί να φαίνεται παράλογο όταν λέμε ότι οι άνθρωποι με ιδιαίτερα καλή εμφάνιση θα πρέπει να ανήκουν στο μέσο όρο, αλλά αυτό που εννοούμε στην πραγματικότητα είναι ότι δεν πρέπει να έχουν ιδιαίτερα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά», εξηγεί ο Richard Russell, ερευνητής από το Gettysburg College.

3.Ελκυστικότητα
Ο τρίτος παγκόσμια αναγνωρισμένος παράγοντας είναι η ελκυστικότητα, που ουσιαστικά σημαίνει πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά για τους άνδρες (θεληματικό πιγούνι, προεξέχουσες πλευρικές γραμμές του φρυδιού) και πιο θηλυκά χαρακτηριστικά για τις γυναίκες (μικρότερο πηγούνι, μεγαλύτερα μάτια).

Είναι αυτή η πτυχή της καλής εμφάνισης που μπορεί να διαφοροποιήσει τους σταρ του κινηματογράφου και όχι μόνο από τους κοινούς θνητούς.

men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου