Powered By Blogger

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Βραβείο:1 εκατομμύριο δολάρια για τη δημόσια βιβλιοθήκη της Βέροιας!





Συνέχεια κατηγορούμε τον δημόσιο τομέα πως δεν κάνει τίποτα, κανείς δεν εργάζεται και κατηγορούμε, εκνευριζόμαστε και πάει λέγοντας....Νομίζω πως η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη της Βέροιας, ή μάλλον λάθος, οι άνθρωποι που εργάζονται γι΄αυτή, αποδεικνύουν ότι δεν είναι όλοι ίδιοι!!
Η βιβλιοθήκη που αγκάλιασε τους πολίτες και τους παρείχε τη πρόσβαση στη μάθηση, βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates για τη δημιουργική χρήση των υπηρεσιών πληροφόρησης και τεχνολογίας για την ικανοποίηση των οικονομικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών αναγκών. Το βραβείο συνοδεύεται από το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Το Ίδρυμα τίμησε τη Βιβλιοθήκη ως επιτυχές πρότυπο βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το ετήσιο βραβείο αναγνωρίζει τις καινοτόμες προσπάθειες βιβλιοθηκών και παρόμοιων οργανισμών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών στην παροχή δωρεάν πρόσβασης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο Internet.
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας θα χρησιμοποιήσει το βραβείο για να επεκτείνει το δίκτυο βιβλιοθηκών της, να αναβαθμίσει την υποδομή της στον τομέα της πληροφορικής καθώς και να επεκτείνει την επίδρασή της πέρα από την περιοχή μέσα από ιστοσελίδες και κοινωνική δικτύωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου