Powered By Blogger

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Έρχεται η πράσινη porsche 918 spyder!


Οι διοικούντες την Porsche έδωσαν το πράσινο φως για την εξέλιξη και παραγωγή της 918 Spyder concept που είδαμε στις αρχές του 2010 στο Σαλόνι της Γενεύης ως «plug in hybrid».

Σύμφωνα με «insiders» στην Porsche το γεγονός που οδήγησε τους ιθύνοντες σε αυτή την απόφαση δεν ήταν μόνο τα θετικά σχόλια που αποκόμισαν για το πρωτότυπο. Για να πάρουν μια τέτοια απόφαση χρειάζονταν τουλάχιστον 1.000 προ παραγγελίες για κάτι τέτοιο και αυτές οι πηγές μιλάνε για περισσότερους από 2.000 ανθρώπους που έχουν εκφράσει ήδη ενδιαφέρον για το... πράσινο supercar της Porsche. Σύμφωνα με τον Michael Macht, Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοικήσεως της Porsche AG, η παραγωγή της 918 Spyder σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων δείχνει ότι η γερμανική εταιρεία έχει πάρει το σωστό δρόμο για την υλοποίηση του «Porsche Inteligent Performance», της στρατηγικής δηλαδή που θέλει εξαιρετικές επιδόσεις με ταυτόχρονη οικονομία καυσίμου. Το αυτοκίνητο παραγωγής θα εξελιχθεί στο Weissach και θα κατασκευάζεται στο Zuffenhausen.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το πρωτότυπο εφοδιάζεται με έναν κεντρικά τοποθετημένο V8 κινητήρα 3,4 λίτρων που αποδίδει 500 ίππους. Το μηχανικό σύνολο βενζίνης συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που είναι τοποθετημένοι στον εμπρός και τον πίσω άξονα αντίστοιχα και συνδυαστικά αποδίδουν 218 ίππους (ή 109 ο καθένας), ενώ την ενέργεια τους την λαμβάνουν από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Σύμφωνα με την Porsche η 918 Spyder μπορεί να επιτύχει την εξαιρετική μέση κατανάλωση των 3 λίτρων βενζίνης για κάθε 100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μόλις στα 79 γρ. / χλμ. Τα πρώτα 100 χλμ. / ώρα έρχονται σε 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ. / ώρα. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες τις εταιρείας μάλιστα η 918 Spyder είναι πιο γρήγορη στο Nurburgring από τον προκάτοχο της, την Carrera GT!

Το πότε θα είναι διαθέσιμο στην αγορά το... οικολογικό supercar της Porsche δεν ανακοινώθηκε από τη γερμανική εταιρεία. Το κόστος του πάντως αναμένεται να κινηθεί στα 500.000 ευρώ ή 650.000 δολάρια.

e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου