Powered By Blogger

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Σεξ μέχρι τα βαθιά γεράματα!

Οι άντρες απολαμβάνουν το σεξ περισσότερα χρόνια απ' ό,τι οι γυναίκες στην τρίτη ηλικία.

Οι άντρες έχουν 5 επιπλέον χρόνια ενεργούς σεξουαλικής ζωής συγκριτικά με τις γυναίκες. Αυτό υποστηρίζει αμερικανική επισκόπηση σε δείγμα 6.000 ατόμων που δημοσιεύεται στο British Medical Journal.

Η Stacy Tessler Lindau και η Natalia Gavrilova, από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, εξέτασαν δεδομένα από δύο ομάδες αντρών και γυναικών, ηλικίας 25-74 ετών και 57-85 ετών αντίστοιχα.

Όπως υποδεικνύουν τα ευρήματα, στα 55 τους, οι άντρες έχουν κατά μέσο όρο ακόμα 15 χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας, ενώ στις γυναίκες ο μέσος όρος πέφτει στα 10,5 χρόνια. Οι άντρες είναι πιο πιθανό να είναι σεξουαλικά ενεργοί και να ενδιαφέρονται για σεξ συγκριτικά με τις γυναίκες.

Η διαφορά μεταξύ των φύλων αυξάνεται με το πέρασμα των χρόνων. Το μεγαλύτερο χάσμα εντοπίζεται στις ηλικίες μεταξύ 75-85 ετών, όπου το 38,9% των αντρών δηλώνει σεξουαλικά ενεργό με το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες να μην ξεπερνά το 16,8%. Επιπλέον, το 41,2% των αντρών εκφράζει ενδιαφέρον για σεξ όταν το ποσοστό στις γυναίκες είναι μόλις 11,4%.

Πολλοί παράγοντες μπορεί να εξηγούν τα πορίσματα της έρευνας. Ένας από αυτούς είναι η... δυνατότητα: περίπου τα τρία τέταρτα των αντρών σε όλες τις ηλικιακές ομάδες είχαν σύντροφο, ενώ στις γυναίκες μόλις τα δύο τρία στις ηλικίες μεταξύ 25 και 54 είχαν ταίρι. Στις γυναίκες ηλικίας 75 και πάνω, οι έξι στις δέκα ήταν μόνες τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κλειδί για να απολαμβάνεις το σεξ για πολλά χρόνια είναι η καλή υγεία. Τα υγιή άτομα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να ενδιαφέρονται για σεξ, ενώ είναι πιο πιθανό να κάνουν σεξ σε τακτική βάση - τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Η Paula Hall, σύμβουλος στο βρετανικό ίδρυμα Relate, υποστηρίζει ότι βιολογικά, αν έχουμε καλή υγεία, δεν υπάρχει λόγος να μην κάνουμε σεξ σε οποιαδήποτε ηλικία. «Όπως έχουν πει άλλοι, ο λόγος που οι άνθρωποι σταματούν να κάνουν σεξ είναι ο ίδιος με αυτόν που οι άνθρωποι σταματούν να κάνουν ποδήλατο - δεν μπορούν να ανέβουν ή δεν έχουν ποδήλατο».

διαβάσαμε στο menshealth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου