Powered By Blogger

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Για ποιο λόγο τα πορνοφιλμ γνωρίζουν τέτοια επιτυχία?


Σήμερα τα πορνό συζητιούνται αρκετά, ίσως και περισσότερο από τον οικονομικό πόλεμο που ζει η χώρα μας, και αυτό γιατί αναγνωρίσιμα πρόσωπα συμμετείχαν σε τέτοιου είδους ταινίες. Παρόλα αυτά ταινίες πορνογραφικού υλικού βλέπουν αλλά και έβλεπαν σχεδόν οι πάντες. Δεν καμαρώνουμε ντε και καλά γι’ αυτό , αλλά μες στη μυστικότητα της κάμαρας, όταν τα παιδιά έχουν πέσει για ύπνο, δεν διστάζουμε να χαζέψουμε το πορνό που παίζει κάποιο κανάλι ή τη βιντεοκασέτα που δανειστήκαμε από το βίντεο κλαμπ της γειτονιάς.
Για ποιο λόγο άραγε τα πορνοφίλμ γνωρίζουν τέτοια επιτυχία? Ορισμένοι θα πουν πως δίνει μια εικόνα της γυναίκας που επιτρέπει στους άντρες να ικανοποιούν τη φαντασίωση τους για κυριαρχία. Ίσως. Αλλά αυτή η εξήγηση δεν αρκεί: τότε τι γίνεται με το γυναικείο κοινό, που είναι βέβαια μικρότερο, αλλά όπως και να ‘ναι είναι υπαρκτό.
Λένε ακόμα πως η πορνογραφία προκαλεί έναν καθαρά «μηχανικό» και ορμονικό ερεθισμό του κτήνους που κατοικεί μες στο πουλί του αρσενικού. Ναι, βέβαια, η πορνογραφία αρέσει κυρίως στους άντρες. Σχετικά με αυτό θα μπορούσαμε να προτείνουμε τριών ειδών ερμηνείες:
1. Ο ψυχαναλυτής θα πει πως ο άντρας και η γυναίκα έχουν τα ίδια γούστα, αλλά η κοινωνία ωθεί τον άντρα να εξωτερικεύει τη σεξουαλικότητα του και τη γυναίκα να την καταπιέζει.
2. Ο ζωολόγος θα αποδώσει αυτή τη διαφορά στις ορμόνες. Η θέση αυτή ενισχύεται και από το γεγονός πως η «πορνογραφία» λειτουργεί και με τα αρσενικά ζώα. Οι ταύροι και τα άλογα-επιβήτορες ερεθίζονται βλέποντας άλλα αρσενικά να ζευγαρώνουν. Οι χιμπαντζήδες την καταβρίσκουν με ταινίες που δείχνουν άλλους χιμπαντζήδες να επιδίδονται σε σεξουαλικές δραστηριότητες.
3. Τέλος, ο δαρβινιστής θα προτείνει μια εξελικτική ερμηνεία. Ξέρουμε πως, για να προσφέρει στα σπερματοζωάρια του όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες να βρουν διαθέσιμο ωάριο, το αρσενικό οφείλει να συνουσιαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Και γι’ αυτό είναι πιο ευαίσθητο στους οπτικούς ερεθισμούς, για παράδειγμα στο σεξουαλικό σινιάλο που του στέλνουν δύο όμορφα καπούλια.
Εξού και η επιτυχία της πορνογραφίας. Καθώς δεν χρειάζεται να έχει πολλούς συντρόφους, λένε ορισμένοι βιολόγοι, αυτό που κυρίως ενδιαφέρει το θηλυκό είναι περισσότερο το συναίσθημα παρά δίχως αισθήματα σεξουαλικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου