Απευθείας σύνδεση με το YOUTUBE!

Loading...

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Δωρεάν WI-FI στις εκκλησίες!


Ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα έχουν τοποθετηθεί σε 7 ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος...

Γεγονός που συνεπάγεται δωρεάν πρόσβαση στο internet, σε ακτίνα 150 μέτρων πέριξ των συγκεκριμένων σημείων.

Η υιοθέτηση της νέας ψηφιακής τεχνολογίας από την Μητρόπολη Δημητριάδος, συνεπάγεται πρόσβαση σε ένα προηγμένο διαδικτυακό σύστημα, το οποίο συνιστά την ευρυζωνικότητα.

Ο αρχικός πυρήνας ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου και στην πορεία το συγκεκριμένο σύστημα επεκτάθηκε και σε άλλα σημεία της Μητροπολιτικής περιφέρειας, προκειμένου να καταστεί ακόμη πιο λειτουργικό.

Κεραίες για την δωρεάν παροχή internet, μέσω του δικτύου της ευρυζωνικότητας, έχουν τοποθετηθεί συγκεκριμένα στα καμπαναριά των ιερών ναών: Αγίου Κωνσταντίνου, Αναλήψεως, Μεταμορφώσεως, Αγίου Βασιλείου, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας και στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως στα Μελισσάτικα.

Με πρωτοβουλία της νομαρχίας Μαγνησίας και με την σύμφωνη γνώμη της Μητροπόλεως και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τοποθετήθηκε προ τριετίας, ειδική κεραία στο καμπαναριό του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο, στο πνεύμα της ευρυζωνικότητας.

Ενώ παράλληλα έχει παραχωρηθεί στην Μητρόπολη ένας μεγάλος διαδικτυακός χώρος, στο οποίο θα λειτουργεί η νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα της.

Η δυνατότητα χρήσης δόθηκε από την Μητρόπολη και οι ειδικές κεραίες έχουν τοποθετηθεί σε ψηλά σημεία στα καμπαναριά των ναών, προκειμένου το ευρυζωνικό δίκτυο να πλαισιώνει ουσιαστικά την πόλη.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος τύπου της Μητροπόλεως, πανιοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνειος Οικονόμου «η Ιερά Μητρόπολη δια των ιερών της ναών και του συνεδριακού της κέντρου, συμμετέχουν στην νέα ψηφιακή εποχή και πλέον εισάγεται και η Μητρόπολη διαδικτυακά στον ευρυζωνικό χώρο, με την νέα της ιστοσελίδα».

techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου