Powered By Blogger

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πέντε φυσικές τροφές με χαμηλά λιπαρά και φουλ πρωτεΐνη


Υπάρχουν τροφές τόσο πλούσιες θρεπτικά που θεωρούνται φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Εάν έχεις ταυτίσει την ανάπτυξη μόνο με προϊόντα που βρίσκονται σε κουβάδες ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Το καθημερινό γεύμα μπορεί να μετατραπεί σε μια ενεργειακή βόμβα, αρκεί να περιέχει τα σωστά υλικά. Παρακάτω υπάρχουν δέκα τροφές με σπάνια διατροφικά χαρακτηριστικά, ικανά να οδηγήσουν την ανάπτυξη στα άκρα.

Τυρί τύπου cottage
Το τυρί τύπου cottage έχει τη μικρότερη περιεκτικότητα σε λίπος ενώ είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης. Το συναντάμε σε όλες σχεδόν τις δίαιτες, αφού εκτός από χαμηλά λιπαρά έχει και αρκετά καλή γεύση. Μισό φλιτζάνι cottage μπορεί να δώσει έως και 14 gr πρωτεΐνης, προσδίδοντας μόνο 80 θερμίδες.

Στήθος κοτόπουλο
Έχει βρεθεί ότι τα στήθη κοτόπουλου αποτελούν μια από τις πιο πλούσιες πήγες πρωτεΐνης προσφέροντας ελάχιστα λιπαρά. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κοτόπουλο δεν περιέχει τη πέτσα του γιατί τότε τα πράγματα αλλάζουν. Το ιδιαίτερα γευστικό αυτό κομμάτι περιέχει μεγάλη ποσότητα από κορεσμένα λίπη.

Σολομός
Πρόκειται για μια πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες. Εκτός από γκουρμέ επιλογή ο σολομός αποτελείί σημαντική πηγή πρωτεϊνης, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα. Μιλάμε για μια πραγματικά σπουδαία τροφή με πολύ πλούσια γεύση.

Βασιλικός πολτός
Η διατροφική βόμβα που εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των μελισσών δεν έχει σπουδαία γεύση αλλά προσφέρει σχεδόν τα πάντα. Εκτός από πρωτεΐνη πολύ υψηλής βιολογικής αξίας ο βασιλικός πολτός είναι εξαιρετικά πλούσιος σε βιταμίνες: θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, πυριδοξίνη, βιοτίνη, φυλλικό οξύ και σε μικρότερες ποσότητες βιταμίνη C, D, A και Ε. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι ένα κουταλάκι κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί κατά προτίμηση το πρωί πριν από το πρωινό γεύμα.

Μαγιά μπύρας
Η μαγιά μπύρας έχει μεγάλη διατροφική αξία λόγω υψηλής περιεκτικότητας της σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Συγχρόνως, αποτελεί πηγή μετάλλων , πρωτεϊνών (46%) και υδατανθράκων (36%). Περιέχει όλα τα αμινοξέα. Συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς νευρικού συστήματος. Παράλληλα, παρέχει στον οργανισμό απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του.

men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου