Powered By Blogger

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Γέμισε με έμπνευση!


Η δουλειά σου είναι αυτή που σε απασχολεί για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Κάνε λοιπόν την ημέρα σου στο γραφείο πιο δημιουργική από ποτέ!
- Βγάλε ένα πλάνο Για τους περισσότερους ανθρώπους η δημιουργικότητα «ανθίζει» όταν βρίσκονται σε χαλαρό περιβάλλον. «Όταν ηρεμούμε και διασκεδάζουμε, απελευθερώνουμε και τον εαυτό μας από τα εμπόδια που μπλοκάρουν τις ιδέες μας» όπως αναφέρει η Όλγα Τσικαλάκη, MSc, ψυχολόγος, σύμβουλος Σταδιοδρομίας. Μην περιμένεις την προθεσμία πιέζοντας τον εαυτό σου να σκεφτεί δημιουργικά την τελευταία στιγμή. Όποτε βρίσκεις χρόνο που είσαι χαλαρή είναι καλή ευκαιρία να «στύψεις» το μυαλό σου, έτσι ώστε να πεις εγκαίρως «εύρηκα, εύρηκα!».

- Ψάξε για πρότυπα «Όσο περισσότερα πρότυπα μπορείς να αναγνωρίσεις τόσο περισσότερο υλικό θα έχεις για να δουλέψεις» σημειώνει η ίδια. Εάν εντοπίσεις μια νέα τάση στον τρόπο που οι άνθρωποι συμπεριφέρονται ή μιλούν, σκέψου πώς θα μπορούσες να τη χρησιμοποιήσεις στο πρότζεκτ που δουλεύεις.

- Σκέψου ξανά Οι περισσότεροι έχουν την τάση να πιστεύουν ότι υπάρχει μια σωστή απάντηση για κάθε πρόβλημα. Στα περισσότερα όμως μπορεί να υπάρξει και δεύτερη και τρίτη. Κάνε μια λίστα με τρεις εναλλακτικούς τρόπους στους οποίους μπορείς να βασιστείς για να ξεκινήσεις ένα πρότζεκτ. Αυτό ίσως να σε κάνει να αλλάξεις τις υποθέσεις σου για το τι είναι καλύτερο ή σωστό.

- «Ξέθαψε» παλιότερες ιδέες Ένα σημαντικό μέρος της δημιουργικής διαδικασίας αποτελεί και η γνώση του πότε χρειάζεται να ξεχάσεις τα παλιά και να ψάξεις για κάτι νέο, αλλά και πότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ιδέες του παρελθόντος και να τις διαμορφώσεις ανάλογα με αυτό που σε εξυπηρετεί, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. «Μπορεί κάτι που δε σου φαίνεται χρήσιμο στην παρούσα φάση, σε ένα χρόνο από τώρα να σε βοηθήσει αν το επαναπροσδιορίσεις» τονίζει ο Όλγα Τσικαλάκη. Σημείωνε τις ιδέες σου και ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστούν!

shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου