Powered By Blogger

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Τα επτά βήματα για να ξεπεράσετε τον χωρισμό!


Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο "πόνος" του χωρισμού, δεν βρίσκεται στην καρδιά αλλά στον εγκέφαλο!

Κατ' επέκταση το να ξεπεράσει κάποιος έναν χωρισμό, δεν είναι ζήτημα συναισθηματισμού, αλλά μυαλού! Μετά από σειρά εμπειρικών πειραμάτων, οι ερευνητές κατέληξαν στα 7 "μαγικά" βήματα που οδηγούν στην "γιατρειά" και το pyles.tv σας τα παρουσιάζει!

Τα επτά βήματα για να... κολλήσετε τη ραγισμένη καρδιά σας!

Τα επτά βήματα τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος προκειμένου να ξεπεράσει τον χωρισμό (πρόσφατο χρονικά ή όχι), είναι τα εξής:

1ο Βήμα: Σκεφτείτε έντονα το αγαπημένο σας πρόσωπο που δεν είστε πια μαζί και γράψτε σε ένα χαρτί μία σκέψη που είχατε όσο διαρκούσε η σχέση σας και εξακολουθείτε να την έχετε μέχρι και σήμερα. Προσέξτε όμως, η πρόταση να εμπεριέχει τη φράση «θα πρέπει» ή «δεν θα πρέπει». Π.χ. «θα έπρεπε να με ακούει περισσότερο.» ή "θα πρέπει να είμαστε μαζί.»

2ο Βήμα: Σε μία κλίμακα από το 1 εως το 10 αξιολογήστε πόσο έντονα νιώθατε αληθινή την προηγούμενη πρόταση.

3ο Βήμα: Ποια συναισθήματα νιώθετε σήμερα εκ νέου όταν σκέφτεστε αυτή τη φράση, πώς θα νιώθατε δηλαδή αν ξαναρχίζατε σχέση με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, φοβισμένος, ενοχλημένος, αγχωμένος, κλπ.

4ο Βήμα: Αντιστρέψτε την αρχική σας πρόταση. Για παράδειγμα «δεν θέλω πλέον/ πια να είμαστε μαζί.».

5ο Βήμα: Το 5ο βήμα είναι πιο δύσκολο από τα προηγούμενα, καθώς εδώ θα πρέπει να βρείτε λόγους που να ενισχύουν τον ισχυρισμό που κάνατε στο 4ο βήμα. Για παράδειγμα, «στην πραγματικότητα δεν θέλω να είμαστε μαζί γιατί δεν θα αισθάνομαι καλά πια σε αυτή τη σχέση». «Στην πραγματικότητα δεν θέλω να είμαστε μαζί γιατί δεν θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε, «στην πραγματικότητα δεν θέλω να είμαστε μαζί γιατί θα ήθελα να είμαι με κάποιον που θα ήταν απόλυτα βέβαιος ότι θέλει να έχει σχέση μαζί μου", κ.ο.κ.

6ο Βήμα: Τώρα θα πρέπει να αξιολογήσετε την προηγούμενη φράση σας (από το 5ο βήμα), και να περιγράψετε τι συναισθήματα σας προκαλεί: Ηρεμία, ενθουσιασμό, ελευθερία, κλπ.

7ο και τελευταίο Βήμα: Μετά από όλα αυτά θα πρέπει να ξανασκεφτείτε την αρχική σας σκέψη και να την αξιολογήσετε. Τελικά, θέλετε όντως να είστε και πάλι μαζί;

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η παραπάνω μέθοδος έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται σε 15 χώρες και σε άλλους τομείς για την αντιμετώπιση διαφορετικών προβλημάτων, όπως για παράδειγμα σε επιχειρήσεις αναφορικά με την καταπολέμηση του άγχους των εργαζομένων, σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ή σε πανεπιστήμια για την συγκέντρωση των φοιτητών στα μαθήματά τους.

Καλή επιτυχία!

pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου