Powered By Blogger

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Δημιούργησε ελπίδα μέσω...του blog του!


Όταν όλα του πήγαιναν στραβά, εγκαινίασε το blog μέσα από το οποίο σχολιάζει απλές και καθημερινές απολαύσεις, συγκινώντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Δεν μπορούσε να το φανταστεί ούτε ο ίδιος, ότι καθημερινές απολαύσεις θα συγκινούσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.


Πριν από δύο χρόνια, ο Νιλ Πασρίτσα, ένας 30χρονος που τότε ζούσε στη Βοστόνη των ΗΠΑ, διένυε μια από τις πιο δύσκολες φάσεις της ζωής του. Ο καλύτερός του φίλος είχε αυτοκτονήσει και ο γάμος του όδευε προς ένα άδοξο τέλος. Ένα βράδυ, την άνοιξη του 2008, βουτηγμένος στη θλίψη και νιώθοντας πολύ μόνος, έκατσε μπροστά στον υπολογιστή του, αναζητώντας διέξοδο από την δυσάρεστη πραγματικότητα.

Έτσι ξεκίνησε το blog του, σχολιάζοντας χιουμοριστικά κάτι τόσο συνηθισμένο όσο το... μπρόκολο και συνέχισε γράφοντας κάθε μέρα για κάτι μικρό που μας κάνει να χαμογελάμε και να αισθανθούμε καλύτερα. Tο περπάτημα στο γρασίδι χωρίς παπούτσια, το χιόνι, το παλιό τζιν που μπορούμε ακόμη να φορέσουμε, η στιγμή στις διακοπές που ξεχνάμε τι μέρα είναι...

Η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή. Το blog έχει πλέον πάνω από 17,8 εκατομμύρια επισκέψεις, έχει βραβευθεί, έχει γίνει βιβλίο και τραγούδι, ενώ ο ιδρυτής του αποδεικνύεται περιζήτητος ομιλητής και φιλοξενούμενος πολλών γνωστών μέσων, από το «CNN», το «BBC» και το «CBS» μέχρι τους «Times» και την «Guardian».


Όπως λέει και ο ίδιος, η επιτυχία του blog τον εξέπληξε: «Δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση. Δεν πλήρωσα για υπηρεσίες μάρκετινγκ, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, φίλοι έστελναν την ιστοσελίδα σε άλλους φίλους και τώρα λαμβάνω κάθε μέρα περίπου 40 ή 50 emails και γράμματα από όλο τον κόσμο. Κυρίως υπάρχουν εκείνοι που απλώς επικοινωνούν για να μου πουν τι θεωρούν οι ίδιοι φοβερό (awesome)».

Το blog «1000awesomethings» αποτέλεσε αφορμή για να εκδοθεί αυτή την άνοιξη το βιβλίο με τον τίτλο «The book of awesome», που κυκλοφορεί σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Ολλανδία.

Ο Νιλ άρχισε να καταγράφει τα φοβερά πράγματα της καθημερινότητας, ξεκινώντας από το νούμερο 1.000 και μετρώντας αντίστροφα. Σήμερα βρίσκεται στο νούμερο 439. Μερικά από τα «φοβερά πράγματα» που έχουν φιγουράρει στο blog του www.1000awesomethings.com είναι τα παρακάτω:

όταν ένας συνάδελφος εξελίσσεται σε πραγματικό φίλο
όταν ανοίγεις ένα βιβλίο ακριβώς στην σελίδα που έψαχνες
όταν οι ηθοποιοί σε μια ταινία επισκέπτονται κάποιο μέρος που ξέρεις
το να μην κάνεις τίποτα όλη μέρα
το να τραγουδάς στο αυτοκίνητο, επιστρέφοντας από μια συναυλία
το να διαλέγεις τη σειρά που κινείται πιο γρήγορα στο σουπερμάρκετ
το να βλέπεις κάποιον να γελά στον ύπνο του
οι συγνώμες δίχως λόγια
Εθνος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου