Powered By Blogger

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Έρευνα:Σχετίζονται τα πλούτη με την ευτυχία?


Η μεγαλύτερη παγκόσμια έρευνα που έχει γίνει ποτέ, με θέμα την ανθρώπινη ευτυχία, διενεργήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup.

Η μεγαλύτερη έρευνα!

Σε δείγμα 136.000 ατόμων, από 132 χώρες, με τηλεφωνική επικοινωνία αλλά και κατ' οίκον επισκέψεις, οι δημοσκόποι κατάφεραν να προσεγγίσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού!

Το εντυπωσιακό είναι, πως τα αποτελέσματα ήταν καθολικά για όλους! Πέρα από το φύλο, την ηλικία, την κοινωνική τάξη, την οικονομική κατάσταση, το μορφωτικό & πολιτισμικό επίπεδο, οι άνθρωποι συμφώνησαν ως προς το "τι είναι αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους"!

Κοινό σημείο όλων η διαπίστωση ότι τα πλούτη, δεν μπορούν να φέρουν την ευτυχία! "Στην ερώτηση αν τα χρήματα, εξασφαλίζουν την ευτυχία, η απάντηση ήταν “Ναι, αλλά λίγο ”", εξηγεί ο ο καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, Εντ Ντίνερ, που συμμετείχε στην έρευνα!

Τι είναι αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους!

Αναλύοντας τα ευρύματα της δημοσκόπησης, οι ερευνητές κατέληξαν ότι η ευτυχία, έρευνα έρχεται από:

1. την οικογένεια
2. τους φίλους
3. μία δημιουργική δουλειά που να μας "γεμίζει"
4. την αίσθηση της ανεξαρτησίας και του "εγώ ορίζω τη ζωή μου"
5. την εκτίμηση και των σεβασμό των άλλων

Τα λεφτά, εξασφαλίζουν σίγουρα μια καλύτερη ποιότητα ζωής κι ένα αίσθημα ασφάλειας, αλλά έχουν μηδαμινή επίδραση στην ψυχική διάθεση ενός ατόμου και στο αίσθημα της ευτυχίας, λένε! Και διευκρινίζουν : " Είναι σαφές ότι αν γίνει κάποιος πλουσιότερος, θα είναι γενικά πιο ευχαριστημένος με τη ζωή του. Αυτό όμως δεν θα σημάνει ότι θα αποκτήσει περισσότερο ενθουσιασμό για τη ζωή ή ότι θα την απολαμβάνει και περισσότερο"!

pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου