Powered By Blogger

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Γερμανία εναντίoν facebook!

Τον γερμανικό νόμο κατηγορείται πως παραβίασε το Facebook αφού φέρεται να συνέλεξε και ταξινόμησε e mails χρηστών που δεν διαθέτουν λογαριασμό στο δημοφιλή ιστότοπο.

Έρευνες και πρόστιμα προανήγγειλε ο Γιόχαν Κάσπαρ, επίτροπος προστασίας της ιδιωτικής ζωής, καλώντας τους υπέυθυνους του Facebook να δώσουν εξηγήσεις μέχρι τις 11 Αυγούστου. Το πρόστιμο μάλιστα μπορεί να φτάσει έως και τα 300.000 ευρώ.

Είναι γνωστό πως έχει τη δυνατότητα το Facebook να αποθηκεύσει το βιβλίο διευθύνσεων των χρηστών και στη συνέχεια να πάρει τα emails και τα ονόματα των κατόχων τους ζητώντας στη συνέχεια να γίνουν μέλη του.

Αυτή η τακτική έχει κατακριθεί από πολλές χώρες του πλανήτη με τους μη εγγεγραμμένους χρήστες να δέχονται μηνύματα ζητώντας τους να μπουν στο Facebook και να δημιουργήσουν λογαριασμό.

"Θεωρούμε ότι η καταγραφή των δεδομένων τρίτων είναι ανεπίτρεπτη βάσει των νόμων περί της προστασίας δεδομένων. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η γερμανική νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων ισχύει και για τις ξένες εταιρείες που έχουν χρήστες στη Γερμανία", δήλωσε ο Γιόχαν Κάσπαρ

Ο ίδιος προσέθεσε πως αρκετοί Γερμανοί διαμαρτυρήθηκαν για λήψη πληροφοριών τους από το Facebook δίχως την έγκρισή τους.

Τo Facebook από την πλευρά του δήλωσε πως θα απαντήσει το προσεχές διάστημα.

cosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου