Powered By Blogger

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ασπίδα για τον καρκίνο του προστάτη η μεσογειακή διατροφή


Σε δραστικό περιορισμό του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη συμβάλει, σύμφωνα με έρευνες Αυστραλών επιστημόνων, η μεσογειακή διατροφή.

Οι κάτοικοι της Ελλάδας, καθώς και οι Έλληνες μετανάστες της Αυστραλίας, όπως επισημαίνεται στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Molecular Nutrition and Food Research, παρουσιάζουν μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του προστάτη συγκριτικά με τους κατοίκους άλλων δυτικών χωρών.
Το φαινόμενο αυτό, όπως υποστηρίζουν βάσει ερευνών τους η ομογενής διαιτολόγος και ειδική σε θέματα διατροφής Κατερίνα Ιτσιοπούλου από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας και οι συνεργάτες της, οφείλεται στη μεσογειακή διατροφή.

Η Κατερίνα Ιτσιοπούλου επιχειρεί να περάσει το μήνυμα της μεσογειακής διατροφής σε Αυστραλούς βουλευτές, καθώς μέσω αυτού του είδους διατροφής είναι εφικτό να αντιμετωπιστεί και η παχυσαρκία.

Λόγω της ελληνικής της καταγωγής, η Κατερίνα Ιτσιοπούλου, που έχει ασχοληθεί με θέματα μεσογειακής διατροφής, παχυσαρκίας και ασθενειών που συνδέονται με τη διατροφή και τον τρόπο μαγειρικής, επιθυμεί να προβάλλει το μήνυμα της υγιεινής διατροφής στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Καμπέρας, αλλά και στον πολιτικό κόσμο.

"Σε μια εποχή που η παχυσαρκία εξελίσσεται σε μείζον ζήτημα στην Αυστραλία, που ο διαβήτης αυξάνεται και η δίαιτα γίνεται παγκόσμια εμμονή, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να διδάσκεις, να κάνεις έρευνα και να συζητάς ζητήματα διατροφής", τόνισε η Κατερίνα Ιτσιοπούλου.

cosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου