Powered By Blogger

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Διάνοιες που υπήρξαν αποτυχημένοι μαθητές!

Άλμπερτ Αϊνστάιν
Παρά τα προβλήματα λόγου που εμφάνισε σε πολύ νεαρή ηλικία, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν ένας από τους καλύτερους μαθητές της τάξης του παρουσιάζοντας ιδιαίτερη έφεση στην κατασκευή μηχανισμών και μοντέλων. Λίγο αργότερα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και τη φυσική και το 1889 ένας φίλος της οικογένειας τον μύησε στην Ευκλείδειο Γεωμετρία και στην φιλοσοφία του Καντ περί επιστημονικής λογικής.

Το 1894 παράτησε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση απεχθανόμενος τις εκπαιδευτικές μεθόδους και τις αυταρχικές δομές του σχολείου κάτι για το οποίο αργότερα έγραψε την ακόλουθη ρήση: «Όλο το πνεύμα της μάθησης και της δημιουργικότητας χάνεται στο καθεστώς του σχολείου».
Ένα χρόνο μετά την απόφαση του να παρατήσει το σχολείο συνέγραψε την πρώτη του επιστημονική εργασία σχετικά με το μαγνητισμό.

Γουόλτερ Ντίσνεϊ
Κατά τη διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ο Γουόλτ Ντίσνει παράτησε το σχολείο για να καταταχθεί στο στρατό, ωστόσο δεν έγινε δεκτός λόγω ηλικίας και τελικά κατατάχθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και υπηρέτησε ένα χρόνο στη Γαλλία ως οδηγός ασθενοφόρου. Πριν από αυτό είχε παρακολουθήσει νυχτερινά μαθήματα στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα καρτούν.

Με την επιστροφή του στην Αμερική, ο Ντίσνει εργάστηκε για ένα μικρό διάστημα στην εταιρεία Pesmen-Rubin, σχεδιάζοντας διαφημίσεις για εφημερίδες περιοδικά και θεατρικές παραστάσεις. Όταν τελείωσε η σύμβαση βρέθηκε άνεργος αδυνατώντας να προσληφθεί ακόμα και ως οδηγός ασθενοφόρου. Αυτό τον οδήγησε στο να ιδρύσει μαζί με τον Ubbe Iwerks τη δική του εταιρεία εμπορικής τέχνης. Αν και η επιχείρηση αυτή δεν πήγε ιδιαίτερα καλά, ήταν η αρχή της ενασχόλησης του Ντίσνει με τα καρτούν και τις επιχειρήσεις και σε λιγότερο από μια δεκαετία δημιούργησε το δικό του στούντιο στο Χόλιγουντ.

Τόμας Έντισον
Η αφηρημάδα ήταν η αιτία για το τέλος της σχολικής καριέρας του Τόμας Έντισον μετά από μόλις τρεις μήνες επίσημης εκπαίδευσης. Το έργο αυτό ανέλαβε η μητέρα του κατ’ οίκον. Η πρώτη επαφή του με τις επιστήμες ήταν τα κείμενα του Ρίτσαρντ Γκριν Πάρκερ με θέμα τις αρχές τις επιστημονικής φιλοσοφίας, του πειραματισμού και των φυσικών επιστημών.

Σε ηλικία 19 ετών και δουλεύοντας για τη Western Union ως χειριστής τηλεγράφου στη νυχτερινή βάρδια, είχε άπλετο χρόνο για να μελετήσει επιστημονικά αντικείμενα και να πειραματιστεί. Ένα τέτοιο πείραμα του κόστισε τη δουλειά του, όταν έχυσε θειικό οξύ από μια μπαταρία που, διαπερνώντας τα ξύλινα πατώματα, έφτασε μέχρι το γραφείο του διευθυντή του.
Μερικές από τις πρώτες εφευρέσεις του Έντισον έγιναν λίγο μετά την απόλυση του από τη Western Union.

Από men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου