Απευθείας σύνδεση με το YOUTUBE!

Loading...

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Εντοπίστηκε "λεσβιακό" γονίδιο.


Η αποσιώπηση ενός και μόνο γονιδίου ήταν ικανή να κάνει θηλυκά έμβρυα ποντικού να γίνουν ομοφυλόφιλα, αναφέρουν ερευνητές του Προηγμένου Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Νταεζόν της Νότιας Κορέας. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν συγκεκριμένα ότι η αποσιώπηση του γονιδίου FucΜ, που επηρεάζει τα επίπεδα οιστρογόνων στα οποία εκτίθεται ο εγκέφαλος, έκανε τα θηλυκά ποντίκια να συμπεριφέρονται σεξουαλικώς σαν αρσενικά καθώς αναπτύσσονταν.

Αρσενικό εγκέφαλο

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Τσανκγιού Παρκ, «τα θηλυκά μεταλλαγμένα ποντίκια εμφάνισαν ένα διαφορετικό πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο τα έκανε να έχουν έναν περισσότερο αρσενικό εγκέφαλο σε ό,τι αφορούσε τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους».

Πάντως, οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «ΒΜC Genetics», τονίζουν ότι δεν γνωρίζουν εάν το νέο εύρημά τους μπορεί να σχετίζεται και με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Σκοπεύουν να...
διερευνήσουν εάν το ένζυμο που παράγεται από το συγκεκριμένο γονίδιο fucose mutarotase επιδρά και στη σεξουαλικότητα των γυναικών. Ωστόσο, παραδέχονται ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρουν εθελόντριες για την έρευνά τους.

Αλλαγή στην ενήλικη ζωή

Την ίδια στιγμή, διαφορετικές μελέτες δείχνουν ότι πολλές γυναίκες αλλάζουν σεξουαλική κατεύθυνση και γίνονται ομοφυλόφιλες μετά την τρίτη δεκαετία της ζωής τους. Μάλιστα πολλές από αυτές είναι και διάσημες. Σύμφωνα με μιαν από αυτές τις μελέτες, η οποία διεξήχθη από ειδικούς του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Νότιου Κονέκτικατ και βασίστηκε σε συνεντεύξεις με 200 παντρεμένες λεσβίες, υπάρχουν πολλές πιθανότητες για μια ετεροφυλόφιλη γυναίκα να νιώσει έλξη για το ίδιο φύλο κατά την ενήλικη ζωή της. Η επικεφαλής της μελέτης, δρ Κρίσταν Μόραν, πιστεύει ότι οι λεσβίες που... ανθίζουν σε ώριμη ηλικία είναι πολύ περισσότερες από αυτές που νομίζουμε, ωστόσο πιθανώς αρκετές από αυτές καταπιέζονται εξαιτίας κοινωνικών συμβάσεων, όπως η οικογένεια και τα παιδιά που μπορεί να έχουν.

enimerwsi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου