Powered By Blogger

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Κόψε θερμίδες!


Η λέξη δίαιτα μπορεί να σου ακούγεται αποκρουστική. Μπορείς όμως να χάσεις βάρος και χωρίς αυτήν. Το μυστικό; Απλά μαθηματικά. Κόψε θερμίδες και θα δεις τα κιλά να φεύγουν. Δοκίμασε αυτούς τους εύκολους και ανώδυνους τρόπους περιορισμού θερμίδων.

Οι χυμοί είναι μία κρυφή πηγή θερμίδων. Για παράδειγμα, η μικρή συσκευασία των 500 ml (2 ποτήρια χυμού) περιέχει περίπου 210 θερμίδες. Ρίξε μόνο το μισό σε ένα μεγάλο ποτήρι και γέμισε το υπόλοιπο ποτήρι με νερό. Ούτε που θα καταλάβεις τη διαφορά και θα κάψεις και τις μισές θερμίδες.

Βάζε πάντα επιπλέον ντομάτα και λιγότερο τυρί στην πίτσα σου. Αυτοί που καταναλώνουν πολλά προϊόντα ντομάτας έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του προστάτη. Κόβοντας το τυρί κατά το 1/3 θα γλιτώσεις 20 γραμμάρια λιπαρά ανά μία μέτρια πίτσα, σχεδόν 200 θερμίδες.

Πριν αλείψεις βούτυρο σε μία φέτα ψωμί, φρόντισε να έχει μαλακώσει. Θα αλείψεις μικρότερη ποσότητα απ’ ό,τι αν ήταν κρύο.

Αν θες η σαλάτα σου να είναι τραγανή, απόφυγε τα κρουτόν. Θα γλιτώσεις θερμίδες και θα κερδίσεις βιταμίνες.

Μην αδειάζεις το πιάτο σου. Ασε δυο τρεις μπουκιές στο πιάτο σου. Είναι μία πανεύκολη στρατηγική, γιατί σου επιτρέπει να τρως αυτό που θέλεις, αλλά γλιτώνεις κάποιες θερμίδες χωρίς να στερηθείς.

Πιο λεπτή φέτα. Βρες ψωμί του τοστ με πολύ λεπτές φέτες ή κόψε εσύ τη φραντζόλα μόνος σου σε πολύ λεπτές φέτες. Θα μπορείς να φας ένα τοστ με τις μισές θερμίδες, αφού στην ουσία θα τρως μία φέτα ψωμί λιγότερο.

menshealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου