Powered By Blogger

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Χάθηκε η βαλίτσα μου!


Τι σχέση αλήθεια, μπορεί να έχει μια πλαστική κούκλα αυτοϊκανοποίησης με μια επιταγή των 10.000 ευρώ?
«Έχασα το δρόμο για τον προορισμό μου και δεν μπορώ να βρω το αφεντικό μου» αυτά θα ήταν μάλλον τα λόγια –αν φυσικά μπορούσε να μιλήσει-μιας βαλίτσας που βρέθηκε στα απολεσθέντα του αεροδρομίου Αθηνών.
Είχαμε τη τύχη, ενώ μιλούσαμε με την κ. Μαρία, υπεύθυνη απολεσθέντων γνωστής αεροπορικής εταιρίας, να έρθει μια βαλίτσα και να ανοιχτεί μπροστά μας από το προσωπικό. Τρόφιμα, ρούχα, φωτογραφική μηχανή, σαμπουάν και πολλά άλλα βρίσκονταν στη κόκκινη βαλίτσα που ανοίχτηκε. Η κ. Μαρία μας μίλησε για διάφορες περιπτώσεις χαμένων βαλιτσών… «Έχουμε βρει διάφορα μέσα, από ναρκωτικά μέχρι δονητές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν όταν ανοίξαμε μια βαλίτσα που μέσα σε όλα τα άλλα υπήρχε μια ξεφούσκωτη πλαστική κούκλα που αγοράζεις από τα καταστήματα ερωτικών βοηθημάτων και μαζί με αυτή και μια επιταγή των 10.000 ευρώ. Οι περισσότερες βέβαια αποσκευές, περιέχουν τρόφιμα τα οποία είναι και μεγάλο χρονικό διάστημα κλεισμένα, χαλάνε και μυρίζει όλος ο χώρος». Στην ερώτηση μας, τι γίνεται με όλες αυτές τις βαλίτσες που χάνονται και τελικά δεν πηγαίνουν στα χέρια των κατόχων τους, η απάντηση της ήταν ότι τα περιεχόμενα αυτών ανήκουν στην αεροπορική εταιρεία σε περίπτωση που δεν βρεθεί ο κάτοχός τους εντός τριών μηνών.
Από την άλλη, στραφήκαμε και στο τμήμα των απολεσθέντων, εντός του αεροδρομίου υπεύθυνη του οποίου είναι οι ελληνική αστυνομία. Ο υπάλληλος που μας μίλησε, είπε χαρακτηριστικά, πως εάν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης του χαμένου αντικειμένου μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αυτό ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.
Τα μάτια σας λοιπόν δεκατέσσερα και προσοχή στο τι αφήνεται μέσα στις αποσκευές σας…μας έγδυσε κυριολεκτικά το δημόσιο αφού μας παίρνουν και τα ρούχα πλέον!!

Γράφει: Στέλιος Αραμπατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου