Powered By Blogger

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Προορισμός: Αγκίστρι



Απέχει μόνο μία ώρα από την Αθήνα και όμως το Αγκίστρι, δεν αποτελεί τόσο γνωστός προορισμός για τους περισσότερους.
Η εξαιρετικά μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα, καθώς και οι παρθένες παραλίες του, αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για μια μονοήμερη απόδραση για βουτιές!Αν πάλι είστε φαν του ελεύθερου κάμπινγκ θα έχετε την ευκαιρία, να στήσετε την ομπρέλα σας μέσα στο δάσος, πλάι σε πολλές άλλες, με θέα το ελληνικό γαλάζιο!
Την τιμητική της έχει η παραλία γυμνιστών καθώς ο κόσμος που πηγαίνει εκεί είναι πολύ ψαγμένος!Θυμίζει την εποχή των χίπις με πολλές δόσεις μοντερνισμού! Και μην αγχώνεσαι, αν δεν θελεις να σου πάρει μάτι τα "εσώψυχα" ο διπλανός, δεν σε αναγκάζει κανείς να βγάλεις το πανάκριβο μαγιό σου! Τσάμπα τόσες ώρες στα μαγαζιά, για να βρεις το πιο εντυπωσιακό και να πας εκεί για να σου λένε βγάλτο?? ε όχι!!
Α! μην ξεχάσω να σας πω πως δεν χρειάζεται να πάρετε ομπρέλες αφού σε μεγάλο μέρος της ακτής έχει σκιά εξαιτίας των βράχων!Απαραίτητα όμως είναι τα σπορτέξ καθώς και λίγο ορειβατικό ταλέντο για να κατεβείτε στην ακτή! Εκεί βρείτε μέρος και αράξτε...καλά είμαι σίγουρος πως θα απλώσετε τις πετσέτες όπου βρείτε ενδιαφέρον "εσώψυχα"!
Το μόνο κακό είναι το βότσαλο που έχει η ακτή και για να μπεις στο νερό έχεις δεινοπαθήσει περπατώντας σαν κατουρημένος!Αφού μπεις όμως στη θάλασσα απολαμβάνεις τα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού με θέα την Αίγινα και έπειτα επιστρέφεις περπατώντας πίσω στο λιμάνι για να πάρεις το πλοίο της επιστροφής!! Όλο και κάτι μπορεί να παίξει μέσα στο πλοίο, ποτέ δεν ξέρεις!!!

Δρομολόγια κάνει η hellenic seaways με δελφίνια(28ευρώ πήγαινε-έλα, περίπου 1 ώρα διαδρομή) και με το απλό πλοίο (20ευρώ πήγαινε-έλα, 1.30 ώρα διαδρομή)

Γράφει: Στέλιος Αραμπατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου