Powered By Blogger

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Τα 10 πιο παράξενα σνακ του κόσμου!





Για κάποιους λαούς οι συγκεκριμένες τροφές αποτελούν τρομερά εδέσματα...για κάποιους άλλους, σαν τον δικό μας, μόλις μάθουμε από που προέρχονται αλλάζουμε δέκα χρώματα και είναι σχεδόν απίθανο, να δοκιμάσουμε να τα βάλουμε στο στόμα μας!!

Hakarl: Ζύμωσή καρχαρία
Είναι πολύ δημοφιλές στην Ισλανδία και αποτελεί κρέας καρχαρία το οποίο έπειτα από μια συγκεκριμένη διαδικασία ζύμωσης και αφού κρεμαστεί και στεγνώσει για 4 έως 5 μήνες κόβεται σε κύβους και έρχεται σε δύο ποικιλίες Λαστιχωτό και κοκκινωπό(1η φώτο)

Balut: γονιμοποιημένο ωάριο πάπιας
Τα αυγά αυτά τα βρίσκεις στις Φιλιππίνες και σε άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Καταναλώνονται αφού ραγίσεις και ανοίξεις το κέλυφος και πίνοντας το υγρό. Στη συνέχεια ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και τρως το ωάριο! μμμμμ!!!(2η φώτο)

Γρύλους σε ένα ραβδί
Αν ζείτε στο Πεκίνο ή Μπανγκόκ, μπορείτε να απολαύσετε μια γεύση από τριζόνια. 'Η ίσως θα προτιμούσατε ποντίκια, φίδια, σπουργίτια ή ίσως ένα μπολ σούπα με νόστιμους σκορπιούς.(3η φώτο)

Escamoles: αυγά μαύρου μυρμηγκιού
Γίνονται από τα αυγά του μαύρου μυρμηγκιού τα οποία συγκομίζονται σε ρίζες και συλλέγονται από τις αποικίες τους και έπειτα στο εργοστάσιο τροποποιούνται ώστε να γίνουν κατάλληλα προς βρώση. Την γεύση τους την έχουν χαρακτηρίσει ως εκείνη του καλαμποκιού και συχνά καταναλώνονται σε tacos.(4η φώτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου