Powered By Blogger

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Τέλος εποχής για τη Le monde??


Η εφημερίδα Le Monde, μία από τις εγκυρότερες της Γαλλίας, ανακοίνωσε σήμερα μέσω πρωτοσέλιδης επιστολής του επικεφαλής της, Eric Fottorino, ότι ο όμιλος που μέχρι πρότινος ανήκε στους ίδιους του δημοσιογράφους του αναζητά εξωτερικό επενδυτή που θα αναλάβει πλειοψηφικό ποσοστό, ώστε να ανταποκριθεί στα αυξημένα χρέη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουνίου, ενώ ο όμιλος Lagardere, που ήδη συμμετέχει με ποσοστό 17%, έχει διασαφηνίσει ότι δεν επιθυμεί να αυξήσει το ποσοστό του.
Ως υποψήφιοι αγοραστές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αναδεικνύονται οι εκδότες της εβδομαδιαίας Le Nouvel Observateur, ο ισπανικός όμιλος Prisa που μεταξύ άλλων εκδίδει την El Pais, καθώς και μία τριάδα επενδυτών, μεταξύ των οποίων ο Pierre Berge, πρώην συνεργάτης του Yves Saint Laurent.
Η πώληση της Le Monde θα αποτελέσει ένα ιστορικό σημείο-καμπή, ανέφερε ο Fottorino, για μία εφημερίδα που επί 60 χρόνια διοικήθηκε από τους δημοσιογράφους της.
Η Le Monde θεωρείται από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Γαλλία, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με τον ανταγωνισμό από το διαδίκτυο και τα αυξημένα κόστη, παράγοντες που δεν κατάφερε να αντισταθμίσει παρά το δάνειο των 25 εκατ. ευρώ πέρυσι και παρά τις περικοπές 130 θέσεων εργασίας πριν από δύο χρόνια, κίνηση μάλιστα που πυροδότησε τότε την δεύτερη μόλις απεργία των δημοσιογράφων της στην ιστορία της εφημερίδας.

theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου