Powered By Blogger

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΜΠΑΝΟΦΙ... γλυκό! (Μόνο με 3.80ευρώ)


Ένα από τα πιο λαχταριστά γλυκά που έχω φάει... είναι απίστευτα δροσερό και οικονομικό επίσης!

Υλικά:
Μπανάνες (1ευρώ)
κουτί ζαχαρούχο γάλα (90λεπτά)
μπισκότα πτι-μπερ (90λεπτά)
χυμός πορτοκαλιού (1ευρώ)

Διαδικασία:
1.Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και βυθίζουμε το κουτάκι με το ζαχαρούχο γάλα και το βράζουμε για περίπου 2.5 ώρες...αυτό είναι και το πιο βαρετό κομμάτι σε όλη τη διαδικασία του γλυκού...αφού θα πρέπει συνέχεια να προσθέτουμε νερό γιατί θα εξατμίζεται και το κουτάκι θα πρέπει συνέχεια να βράζει μέσα στο νερό...έτσι μετά από τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το γάλα θα έχει μετατραπεί σε μια μάζα καραμέλας!!

2. Τρίβουμε τα μπισκότα, τα ρίχνουμε μέσα στη πιατέλα που θα κάνουμε το γλυκό και ρίχνουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού τόσο όσο να γίνει μια μάζα το μπισκότο....καλό θα είναι να το ρίχνουμε σιγά σιγά έτσι ώστε μόλις δούμε πως το μπισκότο έχει ομογενοποιηθεί καλά, το στρώνουμε ομοιόμορφα στο πάτο.

3. Κόβουμε τις μπανάνες κατά μήκος και τις απλώνουμε πάνω από τη στρώση του μπισκότου. Αφού στρώσουμε τις μπανάνες απλώνουμε πάνω τους τη καραμέλα και το βάζουμε στο ψυγείο!!!


Κάντε το και θα με θυμηθείτε!! Α! και μην ξεχάσετε να μου φέρεται κι εμένα κανένα κομμάτι γιατί αν κάτσω να το κάνω θα το φάω όλο μόνος μου και δεν λέει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου