Απευθείας σύνδεση με το YOUTUBE!

Loading...

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Το εξάνθημα του κινητού - Η νέα αλλεργία!


Εάν είστε δεινός χρήστης του κινητού και εμφανίσετε ξαφνικά ένα μυστηριώδες εξάνθημα κατά μήκος της γνάθου, στο μάγουλο ή στο αυτί σας...

Είναι πιθανό να έχετε εκδηλώσει αλλεργία στο νικέλιο – ένα από τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των κινητών τηλεφώνων.

Οι δερματολόγοι βλέπουν έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό ασθενών με τέτοιου είδους δερματοπάθεια, την οποία αποκαλούν «εξάνθημα του κινητού».


Το εξάνθημα του κινητού ανήκει στις δερματίτιδες εξ επαφής και όπως όλες, έτσι κι αυτό... τείνει να εξαφανίζεται μόλις οι ασθενείς παύουν να εκτίθενται στην αιτία του.

Υπολογίζεται ότι τo 3% των ανδρών και το 17% των γυναικών έχουν αλλεργία στο νικέλιο. Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από το εξάνθημα του κινητού, επειδή συχνά έχουν ήδη εκδηλώσει αλλεργία στα μεταλλικά σκουλαρίκια και άλλα κοσμήματα, κατά τον δρα Κλίφορντ Μπάσετ, αλλεργιολόγο στην πόλη της Νέας Υόρκης και μέλος του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Aσθματος και Ανοσολογίας (ACAAI).

Προς το παρόν παραμένει ασαφές πόσοι άνθρωποι πάσχουν από αλλεργικές αντιδράσεις στα κινητά τους. Oμως στην ιατρική βιβλιογραφία, δημοσιεύονται με αυξανόμενη συχνότητα, περιστατικά ασθενών.

Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου