Απευθείας σύνδεση με το YOUTUBE!

Loading...

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Εχθρός των ιώσεων τα αμύγδαλα


Σύμφωνα με μια νέα βρετανο-ιταλική επιστημονική έρευνα, η κατανάλωση αμυγδάλων βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να καταπολεμήσει τις μολύνσεις από ιούς, όπως είναι το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη.

Η μελέτη ανακάλυψε ότι οι χημικές ουσίες που βρίσκονται με φυσικό τρόπο στον φλοιό των συγκεκριμένων ξηρών καρπών ενισχύουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος κατά των ιών, καθώς βοηθούν τα λευκοκύτταρα «Τ», που ανιχνεύουν την παρουσία «ξένου σώματος». Έτσι αυξάνεται η φυσική ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να παρεμποδίζει τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Διατροφικών Ερευνών του Νόργουιτς και της Πανεπιστημιακής Πολυκλινικής της Μεσίνα, υπό τη δρα Τζιουζεπίνα Μανταλάρι, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Immunology Letters», διαπίστωσαν πως, ακόμα και μετά τη χώνεψη των αμυγδάλων από το έντερο, παρατηρείται αυξημένη αμυντική ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι επιστήμονες, σε επόμενη μελέτη τους, θα προσδιορίσουν ποια είναι η ιδανική ποσότητα κατανάλωσης αμυγδάλων, προκειμένου να έχει ο άνθρωπος τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για την υγεία του.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου