Powered By Blogger

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Το μποτιλιάρισμα στο Internet ανοίγει νέες business

Αν νομίζετε πως όλο αυτό το χασομέρι στο Facebook, όλο αυτό το κουβεντολόι στο Twitter και όλα αυτά τα video και φωτογραφίες που ανεβοκατεβάζουμε στο Διαδίκτυο, δεν επηρεάζουν την «πραγματική οικονομία», ξανασκεφτείτε το!

Η κίνηση στο Διαδίκτυο αυξήθηκε κατά 62% φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, λέει η εταιρεία ερευνών Telegeography...

Που με κάποιο μαγικό τρόπο (και κατά δήλωσή της) μετρά τον όγκο των δεδομένων που περνούν από τα τηλεπικοινωνιακά καλώδια, στον πλανήτη μας.


Σύμφωνα με την εταιρεία, τη μεγαλύτερη αύξηση στην κίνηση, πιθανολογούμε και στη χρήση του Διαδικτύου, εμφανίζουν η Ανατολική Ευρώπη και η ΝΑ Ασία. Τα σχετικά ποσοστά μιλούν για διπλασιασμό της κίνησης στη διάρκεια του 2010. Σημαντική είναι η αύξηση και στην κίνηση μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, καθώς και εντός της Γηραιάς Ηπείρου, εικάζουμε λόγω της αύξησης στη χρήση των ευρυζωνικών υποδομών.

Πώς αυτά επηρεάζουν την πραγματική οικονομία; «Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες πρέπει να προσθέσουν σημαντική χωρητικότητα για να αντεπεξέλθουν στην αύξηση της κίνησης», λέει ο διευθυντής της Telegeography, Αλαν Μόλντιν. Η λέξη «χωρητικότητα» σημαίνει είτε αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών (καλωδιακών και ασύρματων) είτε προσθήκη νέων.


Στο πλαίσιο αυτό μπορούμε να πούμε πως εντάσσεται τόσο η κίνηση του δικού μας ΟΤΕ, για τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών που θα φτάνει ώς τα «καφάο». Όσο και το κυβερνητικό σχέδιο για τη σύνδεση 2.000.000 νοικοκυριών με το Διαδίκτυο, επίσης μέσω οπτικών ινών.

E-net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου