Απευθείας σύνδεση με το YOUTUBE!

Loading...

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Πράσινη σαλάτα µε µούσµουλα, καπνιστή γαλοπούλα και σάλτσα πορτοκαλιού


Υλικά (για 8 άτοµα)
• καρδιές από 2 κόκκινα ραντίκιο
• 1 µικρό αντίδι
• 2 χοντρές φέτες καπνιστής γαλοπούλας
• 10-12 µούσµουλα ξεφλουδισµένα και κοµµένα σε λεπτές φέτες

Για τη σάλτσα
• χυµός από 2 µεγάλα πορτοκάλια
• χυµός από 1 µικρό λεµόνι
• 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 2 κ.τ.γ. µουστάρδα ντιζόν
• αλάτι, πιπέρι

Ετοιµασία
1. Πλένετε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας, τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε επάνω σε βαµβακερή πετσέτα. Τα κόβετε σε χοντρά κοµµάτια, κατά προτίµηση µε το χέρι.
2. Κόβετε τη γαλοπούλα σε µακρόστενα στικς των 4-5 εκ. σε µήκος και περίπου 2-3 εκ. σε πλάτος.
3. Φτιάχνετε τη σάλτσα τοποθετώντας όλα τα υλικά σε ένα βάζο που κλείνει καλά. Κουνάτε καλά µέχρι να ενωθούν και αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.
4. Τοποθετείτε τη σαλάτα στη βάση ενός µεγάλου ρηχού µπολ σερβιρίσµατος, σκορπίζετε τη γαλοπούλα και τα µούσµουλα και απλώνετε γενναιόδωρα από πάνω τη σάλτσα. Ανακινείτε ελαφριά µε τη βοήθεια δύο πιρουνιών για να ανακατευτούν τα υλικά και σερβίρετε αµέσως.

Της Μυρσίνης Λαµπράκη στο myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου