Powered By Blogger

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Τα 5 από τα πιο εξωτικά φρούτα!






Ackee
Το Ackee είναι το εθνικό φρούτο της Τζαμάικα. Τα φρούτα εισήχθησαν στην Τζαμάικα από τη Δυτική Αφρική πριν από 1778. Από τότε έχει γίνει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των διάφορων καραϊβικών κουζινών, και είναι επίσης καλλιεργήσιμο στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Τα φρούτα του ackee δεν είναι εδώδιμα στο σύνολο. Μόνο τα εσωτερικά, σαρκώδη κίτρινα arils καταναλώνονται. Είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες εάν φαγωθούν τα κόκκινα κομμάτια στο κέντρο.(1η φώτο)

Pitaya
Ένα pitaya είναι το φρούτο διάφορων ειδών κάκτων, κυρίως του γένους Hylocereus. Αυτά τα φρούτα είναι συνήθως γνωστά ως φρούτα δράκων. Τα φρούτα μπορούν να ζυγίσουν από 150 έως 600 γραμμάρια. Για να προετοιμάσουν ένα pitaya για την κατανάλωση, τα φρούτα κόβονται στη μέση για να εκθέσουν τη σάρκα. Η σάρκα, που τρώγεται ωμή, είναι γλυκιά και χαμηλή σε θερμίδες. Τα φρούτα αυτά μετατρέπονται επίσης σε χυμό ή κρασί, ή χρησιμοποιούνται για να αρωματίσουν άλλα ποτά. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως τσάι.(2η φώτο)

Kiwano
Το κερασφόρο πεπόνι (metuliferus Cucumis), αποκαλούμενο επίσης το αφρικανικό κερασφόρο αγγούρι, προέρχεται από την οικογένεια αγγουριών και πεπονιών. Τα φρούτα αυτά είναι εδώδιμα, αλλά χρησιμοποιούνται τόσο για τη διακόσμηση όσο και για φαγητό. Όταν ωριμάσει, έχει ένα κίτρινο-πορτοκαλί δέρμα και μια πράσινη σάρκα που μοιάζει με τζέλυ. Το kiwano είναι γνωστό στην Αφρική, αλλά έχει αρχίσει να εισβάλει και στην Καλιφόρνια, Χιλή, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.(3η φώτο)

Mangosteen
Αποκαλούμενο 'mangkut' , είναι η βασίλισσα των φρούτων από την Ταυλάνδη, με την κομψή, άσπρη σάρκα τους μέσα σε μια παχιά μεγάλη πορφυρή φλούδα. Εάν περάσετε από την Ταϊλάνδη μην ξεχάσετε να απολαύσετε αυτά τα εύγευστα και πολυτελή γλυκά φρούτα.(4η φώτο)

Star-frut
Το αστέρι-φρούτο ή το carambola είναι τροπικό φρούτο που κερδίζει δημοτικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει ένα χρυσό-κίτρινο χρώμα δέρματος με έναν περίπλοκο συνδυασμό γεύσης που περιλαμβάνει τα δαμάσκηνα, τους ανανάδες, και τα λεμόνια. (5η φώτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου