Powered By Blogger

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αϊνστάιν 2 ετών!


Και ενώ τα άλλα δίχρονα παιδάκια μόλις ανακαλύπτουν την απόλαυση της παιδικής χαράς, ο Oscar Wrigley προτιμάει να διαβάζει για την άγρια ζωή ή την ιστορία της αρχαίας Ρώμης. Αυτό το παιδί ηλικίας 2 ετών και 5 μηνών έχει γίνει το νεότερο αγόρι στην Βρετανία που έγινε αποδεκτό από την Mensa.
Με IQ τουλάχιστον 160, έχει την ίδια βαθμολογία στα τεστ με τον Αϊνστάιν και τον Stephen Hawking. "Ο Oscar πρόσφατα έλεγε στην γυναίκα μου για τον αναπαραγωγικό κύκλο των πιγκουίνων", δήλωσε ο πατέρας, Joe, 29 ετών.
Τα μέλη του κέντρου πληροφοριών για χαρισματικά παιδιά στο Solihull, είπαν ότι ο Oscar είναι ένα από τα ποιο ευφυή παιδιά που έχουν ποτέ συναντήσει, Η ευφυΐα του είναι κυριολεκτικά εκτός κλίμακας μιας και το 45λεπτο τεστ Stanford-Binet δεν είναι ικανό να μετρήσει πάνω από τα 160. Ο καθηγητής Peter Congdon θεωρεί ότι από πλευράς νοημοσύνης έχει σπανιότητα 1 στα 100.000 παιδιά.
Οι γονείς του Oscar είπαν ότι άρχισε να μιλάει όταν ήταν 9 μηνών και μέχρι τους 18 μήνες άρχισε να απαγγέλλει το αλφάβητο στο μπάνιο. Μέχρι την ηλικία των 2 ετών διέθετε λεξιλόγιο που αριθμούσε χιλιάδες λέξεις, όταν τα παιδιά στην ηλικία αυτή κατέχουν γύρω στις 50.
Έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για την μουσική και ζήτησε ένα σαξόφωνο για τα Χριστούγεννα, παρά το γεγονός ότι τα δάκτυλα του είναι πολύ μικρά για να παίξει. "Θα καθίσει στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ακούγοντας το soundtrack του Indiana Jones και θα παίζει κουνώντας τα δάκτυλα του, αναγνωρίζοντας τα όργανα που ακούγονται".
Και οι δυο γονείς έχουν φυσιολογικό IQ αλλά ο θείος του από την πλευρά της μητέρας, ο Jonathan Masters, ήταν ένα παιδί θαύμα που ξεκίνησε το πτυχίο του στους υπολογιστές όταν ήταν 13 ετών.

Από dailymail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου