Powered By Blogger

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Egosurfing-τρέξε στη google να καβατζώσεις όνομα!

Αν σε λένε Γιώργο ξέρω το πρόβλημά σου. Κάποιος πρόλαβε το george@gmail.com πριν από εσένα.

Ο ίδιος πρόλαβε και το george@hotmail.com, το george@yahoo.gr κι ένα πλήθος άλλων e-mail διευθύνσεων, user και domain names που έχουν σχέση με το όνομά σου, υποχρεώνοντας σε να επιλέξεις ανάμεσα στο george_3245 και το george_3246.


Νοιώθω συμπόνοια για το δράμα σου, george_3245 και θέλω να σε βοηθήσω.

Αν δεν επιθυμείς το παιδί σου να βιώσει την ίδια τραγική κατάσταση με εσένα, τρέξε στη Google να βρεις διαθέσιμο όνομα και να το καβατζώσεις (εννοείται πως θα το κάνεις αυτό πριν από τη βάπτιση!). Η μικρή Zambeta θα σε ευγνωμωνεί. :) Με τον ίδιο τρόπο που ο μικρός Kohler Wilson, θα ευχαριστεί τους δικούς του γονείς στο μέλλον.

Η Abigail και ο Justin Wilson ονόμασαν το γιό τους Kohler μετά από έρευνα στο Google. “Ο Justin κι εγώ θέλαμε το όνομα του παιδιού να είναι μοναδικό, όπως και ο γιος μας” λέει η περήφανη μητέρα που βλέπει το όνομα του Kohler να φιγουράρει πρώτο στα αποτελέσματα αναζήτησης της δημοφιλούς search engine.

Η φράση “vanity search” (ή αλλιώς EgoSurfing) αναφέρεται στις αναζητήσεις που κάνουν οι χρήστες μιας μηχανής αναζήτησης για το όνομά τους.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πολύ σύντομα, το pagerank ενός ονόματος στη Google θα αποκτήσει ζωτική σημασία για την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη αυτού που το έχει.

Η φαντασία μου ταξιδεύει σε στιγμές όπου Αμερικανοί θα αγοράζουν ονόματα, με την ίδια λογική που σήμερα κατοχυρώνουμε domain names. Γίνομαι φαντασιόπληκτη ή μήπως το μέλλον μας επιφυλάσσει πολλά περισσότερα απ’ όσα μπορούμε να φανταστούμε;

3thirdsorange.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου