Powered By Blogger

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ισπανία:Προορισμός Αλμερία!






Μπαίνεις στο αεροπλάνο(τσέκαρε τιμές στο vueling.es) με προορισμό τη Μαδρίτη...από εκεί νοικιάζεις αυτοκίνητο(είναι πολύ οικονομικό) και παίρνεις τους δρόμους...
Η Αλμερία, μία παραθαλάσσια πόλη της Ανδαλουσίας είναι το μέρος που θα αράξεις(6 ώρες από Μαδρίτη).Πηγαίνοντας βέβαια με το αυτοκίνητο θα διασχίσεις και πανέμορφες πόλεις που θα έχεις τη δυνατότητα να ανακαλύψεις!
Η Αλμερία,είναι μία πόλη 250.000 κατοίκων με χαρακτηριστικό στοιχείο το μεγάλο αραβικό φρούριο(alcazaba). Μπορείς να βρεις πολύ οικονομικά ξενοδοχεία!Για τους νέους έως 25 και φοιτητές υπάρχει διαμονή με 14 μόλις ευρώ το βράδυ(στο alberge)! Η πόλη είναι πολύ φτηνή!
Τα πρωινά μπορείς να αράξεις στο cafe τις παραλίας στο Zapillo για cafe con leche με churros και να παίξεις ρακέτες στην άμμο! Μεσημέρι μπορείς να φάς σε Παραδοσιακά στέκια την απίθανη paella(παέγια) και άλλες τοπικές λιχουδιές. Επίσης εναλλακτικές επιλογές αποτελούν το μοναδικό Ιταλικό εστιατόριο,η γνωστή αλυσίδα Pizza hut καθώς και άλλα junk food.
Το μεσημέρι μπορείς να γυρίσεις στη πόλη και τα απογεύματα να κάνεις τα ψώνια σου στο εμπορικό κέντρο και μέσα στη πανέμορφη πόλη που θυμίζει κάτι από Κανάρια Νησιά!
Για τις βραδυνές εξόδους υπάρχουν πολλές επιλογές, από τα γνήσια πατροπαράδοτα Tapas Bar με τα συνοδευτικά πιάτα, έως τα club για όλα τα γούστα, με το κόσμο να χορεύει χωρίς σταματημό! Είτε κυριλέ, είτε πιο Junky η πόλη έχει τα πάντα, παρόλο που για την Ισπανία είναι σαν να λέμε η πόλη της Ξάνθης στην Ελλάδα!!
Και μην ξεχνάς, έχοντας νοικιασμένο αυτοκίνητο μπορείς να γυρίσεις τις γύρω περιοχές και να ανακαλύψεις ερημικές παραλίες περπατώντας ανάμεσα στους κάκτους, καθώς επίσης μικρά γοητευτικά χωριουδάκια αλλά και ξεχωριστές κοντινές πόλεις όπως είναι η Γρανάδα(1.30 ώρα), η Βαλένθια(4.00 ώρες) και άλλες.
Για το γυρισμό μπορείς να αφήσεις το αμάξι σε κάποιο αεροδρόμιο της Ανδαλουσίας και να πάρεις το αεροπλάνο για Ελλάδα!

Αραμπατζής Στέλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου